Spørsmål og svar

Kontakt oss på 55 96 10 00 om du ikke finner det du leter etter, vi hjelper deg gjerne.

Høyrentekonto

Hvordan setter jeg inn penger på min høyrentekonto?
Etter at kontoen er åpnet vil du motta ditt personlige KID-nummer i en egen e-post. Du innbetaler til vår konto 6005.06.59545 og bruker ditt personlige KID-nummer. Det kan ta en til to virkedager før beløpet er synlig på din høyrentekonto.

Hvordan tar jeg ut penger på min høyrentekonto?
Du kan ta ut penger fra høyrentekonto når du er innlogget i nettbanken din. Velg 'Pengeuttak' og signer med BankId. Registrerer du uttaket før kl 11:00, vil du ha pengene på konto samme ettermiddag eller senest neste virkedag. Overføringen må gjøres til en konto som ikke krever KID-nummer. Har du en konto i annen bank som krever KID-nummer, må du først overføre til vanlig bankkonto og deretter overføre til konto som krever KID.

Hvem kan åpne høyrentekonto?
For å åpne høyrentekonto må du ha norsk personnummer, være fylt 18 år. Du bruker BankID til å signere avtaledokumentene. Har du ikke BankID fra før, kan du opprette dette hos din hovedbank.

Høyrentekonto til bedrifter?
Vi tilbyr dessverre ikke høyrentekonto til bedrifter, kun til privatpersoner.

Hvilken rente får jeg?
Vi beregner rente avhengig av beløpet på konto. Vi tilbyr vår best rente på 1,80 % for beløp mellom 50.000,- og 2.000.000,-. For beløp under 50.000,- er renten 1,00 %. Dersom du har mellom 50 000,- og 2 mill. innestående, beregnes 1,80 % rente fra og med første krone. 1,80 % er årlig effektiv rente.

Hvor mye kan jeg sette inn?
Du kan sette inn beløp inntil 2 000 000 kroner.

Hva skjer med innskuddsbeløpet og renter når innskudd er over 2 mill?
Vi tilbyr ingen rente på innskuddsbeløpet som er over 2 millioner kroner. 1,80 % effektiv årlig rente gjelder bare fra 50 000,- opp til 2 000 000,-. Det er kun mulig å sette inn beløp opp til 2 millioner kroner.

Hva er forskjellen på effektiv og nominell rente?
Forskjellen på effektiv og nominell rente skyldes kapitaliseringstidspunktet for renter.

Monobank har månedlig rentekapitalisering på innskudd. Dette vil si at vi godskriver rente for hver måned på din innskuddskonto, noe som gir mulighet for renters rente.
Du får hver dag 1/365 del av den årlige nominelle renten. Og en gang i måneden blir rentebeløpet utbetalt til din konto.

Dersom Monobank hadde kapitalisert renten en gang i året, hadde den nominelle og den effektive renten vært lik.